Wat kun je doen tegen pijn in de nek?

by dorine .

nekEen pijnlijke of stijve nek is iets waar ontzettend veel Nederlanders regelmatig last van hebben. Eigenlijk moeten we zeggen een pijnlijke en stijve nek, want de twee symptomen komen eigenlijk altijd tegelijkertijd. Voor sommige mensen is pijn in de nek een chronisch probleem. Het is zeer lastig om met deze soort pijn goed door het leven te gaan, hier weten ze bij Vrij van Pijn alles van. Als je hier mee te maken hebt zal je daarom altijd op zoek zijn naar manieren wat je hiertegen kunt doen. Graag helpen wij mensen met enkele suggesties wat je kunt doen tegen pijn in de nek.

Nek laten masseren

Pijn in de nek wordt veroorzaakt door een stijve nek of een stijve nek is juist een gevolg van de pijn. De spieren in de nek die verkrampt zijn maken in ieder geval de pijn die je ervaart erger. Wat je kunt doen is de nek laten masseren met het doel om deze spieren weer los te krijgen. Als dit lukt dan zal je zeker minder pijn ervaren in de nek. De massage kan overigens ook erg pijnlijk zijn, maar als dit goed wordt gedaan dan zal het profijt nadien groter zijn.

Warmtebehandelingen

Bewezen is dat warmte ervoor kan zorgen dat spieren losser en minder pijnlijk zullen worden. Een warmtebehandeling is daarom een goede manier om de strijd met pijn in de nek aan te gaan. Met warmtebehandelingen kunnen we verschillende dingen bedoelen. Dit kan bijvoorbeeld het plaatsen van een heatpack in de nek zijn, maar je kunt ook crèmes aanbrengen die voor een warmtegeneratie zullen zorgen. Tijgerbalsem is bijvoorbeeld een goed voorbeeld deze warmtebehandeling.

Acupunctuur therapie

Sommige mensen hebben veel profijt van het ondergaan van een acupunctuur behandeling als zijn in de nek pijn willen bestrijden. Deze genezingsmethode bestaat natuurlijk ook niet voor niks als honderden jaren. Het kan helpen bij allerlei verschillende soorten kwalen en dus ook met nekpijn. Een specialist in acupunctuur weet exact waar naalden in het lichaam gestoken moeten worden om hier het meeste profijt van te hebben als je al een tijd last van pijn in de nek hebt.

Dit artikel bevat geen medisch advies.