Een trainingsschema laten maken

by dorine .

Wanneer je gaat trainen kun je natuurlijk op internet kijken en zelf een trainingsschema in elkaar zetten. Daarmee heb je een training te pakken, maar of je hiermee de resultaten bereikt die je wilt is nog maar de vraag. Beter kun je een trainingsschema laten maken door een professional dat afgestemd is op jouw lichaam jouw doelen.

Op maat gemaakt

Wanneer je een trainingsschema laat maken wordt er gekeken naar verschillende aspecten. Om te beginnen is de huidige situatie belangrijk. Heb je al vaker gefitnest, weet je hoe je de oefeningen moet uitvoeren en wat is je huidige lichamelijk conditie. Allemaal punten die bijdragen aan de samenstelling van je trainingsschema. Je kunt immers niet direct 100 kilo bankdrukken als je dit nog nooit gedaan hebt en daar dus ook nog niet de spieren voor hebt.

Nadat is vastgesteld wat de beginsituatie is, wordt er gekeken wat je doelen zijn. Wil je sterker worden of wil je vet verliezen of wil je misschien je uithoudingsvermogen verbeteren. Door je doel helder te hebben kan hierop een passend schema gemaakt worden.

Beginpunt

Wanneer deze punten duidelijk zijn kan hierop een goed schema gebaseerd worden. Het kan wel handig zijn om een beginpunt vast te stellen. Dus een test te doen op basis van wat je wilt bereiken. Hiermee weet je wat je huidige situatie is en kun je na een aantal weken meten wat je vooruitgang is ten opzichte van je doel. Hiermee kun je je schema ook elke keer weer wat bij laten stellen als dat nodig is.

Een trainingsschema laten maken heeft dus de voorkeur boven zelf aan de slag gaan als je je doelen wilt bereiken. Een professional kan het schema helemaal afstemmen op je wensen en tussendoor op de juiste punten bijstellen.