Hoe ik mijn Engels aanzienlijk aan het verbeteren ben

by dorine .

engelse vlag

Wat een mooie vlag he?!

Voor mij persoonlijk is Engels een heel belangrijke taal. Mijn roots liggen namelijk in Engeland, mijn vader komt er vandaan. Desondanks is mijn Engels niet heel erg goed, helaas. Bij ons thuis werd er niet echt veel Engels gesproken, we spraken gewoon Nederlands thuis.

Toch heb ik altijd al beter Engels willen leren spreken, omdat het toch wel heel handig is. Zeker nu ik een nieuwe job heb die zich meer op de internationale markt richt. Begrijp mij overigens niet verkeerd hoor, ik spreek redelijk Engels.

Meer dan genoeg om mijzelf uit te kunnen drukken in normale situaties zoals een conversatie hebben met een vriend of iets dergelijks. Er zijn echter ook situaties waarin in het beter zou willen spreken. In mijn nieuwe baan als internationaal vertegenwoordiger gaat het echt wel belangrijk zijn om nog beter Engels te leren spreken.

Ik wil mijzelf gewoon blijven ontwikkelen, snap je? Dus vandaar dat ik heb besloten om eens rond te gaan kijken naar opties om beter Engels te leren spreken. In dit blog bericht enkele dingen die ik van plan ben om te gaan doen. Mocht er iemand meelezen die hetzelfde van plan is, kan die gene misschien wat inspiratie op doen. Zo leren we er allemaal van!

Meer Engelse boeken lezen

Ik lees best wel veel, gemiddeld 2 tot 3 boeken per week. Dat verschil van fictie tot non-fictie boeken. Maar als ik naar mijn boekenkast kijk, zie ik alleen maar Nederlandse boeken. Sommige van deze boeken zijn er alleen in het Nederlands, maar zeker 50% is ook in het Engels verkrijgbaar. Ik las online dat het een goed idee is om meer in het Engels te lezen. Zo leer je best wel snel bij. Een andere leuke tip die ik op het internet tegenkwam is het kijken van Youtube filmpjes in het Engels. Ook ik kijk best veel naar Youtube op mijn telefoon. Soms zoek ik even iets op, of ik volg bepaalde fitness en gezondheidskanalen op het sociale platform. Maar dit is ook allemaal in het Nederlands. Ik had er eerlijk gezegd nog niet eens aan gedacht om ook Engelse of Amerikaanse kanalen te volgen. Dat ga ik vanaf nu dus ook doen!

Vakantie naar Engeland

Het toeval wil dat ik over een weekje met vakantie ga. Tijdens de vakantie is het natuurlijk altijd zo dat je meer Engels spreekt, maar in de meeste gevallen is dit een beetje ‘steenkolen Engels‘ als je bijvoorbeeld naar Spanje gaat of iets dergelijks. Dit jaar gaan we een autovakantie doen door Engeland en Schotland, mijn vriend en ik samen. Dus dan kan ik ook meteen weer wat oefenen, alhoewel we waarschijnlijk wel veel op elkaar zijn aangewezen.

Een cursus volgen?

studerenHet lijkt mij direct ook een goed idee om een engels cursus te volgen. Op het internet zijn er diverse bedrijven te vinden die zich hierin specialiseren. Sommige zijn gewoon mensen met een Engelse achtergrond die wat bijles geven, maar er zijn ook echte officiele instellingen waar je les kunt krijgen. Zo kun je een intensieve zomercursus doen, zodat je in een paar weken les krijgt en direct een certificaat krijgt. Dat lijkt mij eerlijk gezegd wel iets. Het is natuurlijk een investering in jezelf, want als je goed Engels spreekt gaan er veel deuren voor je open op het gebied van werk. Ik denk dan ook dat ik zo’n cursus ga volgen, ik begin namelijk na de zomer met mijn nieuwe werk.